Panic Eye

Παρουσίαση στο Parallaxi Magazine

Παρουσίαση στο Parallaxi magazine

Ευχαριστούμε για την παρουσίαση τον Γιώργο Τούλα και την Parallaxi.

Οι αληθινές εικόνες της ζωής σας

Δεν ξέρω τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη ‘’Φωτογραφία γάμου’’. Παλιά ήταν κάτι σκάλες λευκές σε φωτογραφεία που δεν οδηγούσαν πουθενά και η νύφη ανέβαινε γενικώς και ο γαμπρός την καμάρωνε στο έδαφος. Μετά ήρθε η μόδα των υπερπαραγωγών. Λιμάνι, Κάστρα, οι ομπρέλες του Ζογκολόπουλου στην παραλία. Και ουρανοί πίτα στα φίλτρα και το photoshop. Εξωπραγματικοί. Και ο κόσμος να περνά και να κοιτάζει το σκηνικό με περιέργεια. Γιατί να θέλει μια νύφη να βγει με φόντο τη Ρόδα του Λούνα Παρκ και δεκα πιτσιρικάδες περαστικοί να βγάζουν τη γλώσσα τους στο φακό; Και όμως. Το έχετε δει δεκάδες φορές να συμβαίνει.

Αν κάτι μας τράβηξε το βλέμμα στις εικόνες του Γιάννη και το Άκη είναι η δύναμη τους να αφηγηθούν ιστορίες. Δεν είναι αυτό που λέμε μια τυπική φωτογραφία γάμου. Είναι ένα μικρό ντοκιμαντέρ που εξιστορεί μια ωραία ιστορία, την πιο ωραία ιστορία της ζωής των ανθρώπων. Οι δυο φωτογράφοι δεν μοιάζουν να σκηνοθετούν τις στιγμές. Τις καταγράφουν με τη δύναμη του προσεκτικού παρατηρητή. Που δεν εκβιάζει εικόνες, αλλά ευγενικά ‘’κλέβει’’ συναισθήματα, στιγμές. Πιστεύοντας στην αλήθεια της εικόνας, χωρίς το αναγκαστικό σφύξιμο της στιγμής.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν δέκα χρόνια σε ένα σκοτεινό θάλαμο. Αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δικό τους, να πειραματιστούν με το ασπρόμαυρο, να δοκιμάσουν. Σε λίγο ένιωσαν έτοιμοι να αφήσουν τις παλιές δουλειές τους, Ξεκινούσε η κοινή τους περιπέτεια.

Η ιδέα για τη διαφορετική προσέγγιση στη φωτογραφία του γάμου ξεκίνησε από όσα δεν ήθελαν οι ίδιοι να βλέπουν. Αποφάσισαν πως τους ενδιέφερε η αφήγηση μιας ιστορίας πίσω από το μυστήριο. Μια σύγχρονη ματιά στις ιδιαίτερες στιγμές των αθρώπων. Ξεκίνησαν να κουβεντιάζουν με τα νέα ζευγάρια για το όραμα τους. Έμπαιναν στα σπίτια τους έχοντας εξαλείψει την καχυποψία. Οι στιγμές αποκτούν αξία. Δίσκοι με λικέρ και σπιτικό γλυκό, ξύρισμα σε ένα φωτισμένο καθρέφτη μπάνιου, μια πρόβα για χορό στο χολ, φιλιά συγγενών που είχαν να βρεθούν καιρό, ένα δάκρυ χαράς που έφυγε σε ένα μάγουλο.

Γίνονται μέρος της οικογένειας για λίγες ώρες. Κομμάτι της ιστορίας. Και μετά τα πράγματα στην εκκλησία γίνονται ευκολότερα. Οι γωνίες, η έλλειψη της ανάγκης για πόζες, η υποχώρηση της ψεύτικης γκλαμουριάς της στιγμής υπέρ του αληθινού.

Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Χαζεύοντας τα άλμπουμ στο γραφείο τους νομίζεις ότι βλέπεις μικρές ανεξάρτητες ταινίες ευτυχίας. Από σκηνοθέτες που γύρισαν μοντέρνα παραμύθια με ελεύθερο πνεύμα. Χωρίς συμβάσεις.

Είναι αυτή η μαγεία των εικόνων τους, η αυθεντικότητα των στιγμών που αποτυπώνουν στο φακό τους που κάνει τις ιστορίες τους μαγικές. Είναι η εξαιρετική τους παρατηρητικότητα που επιτρέπει στον άνθρωπο που αποτυπώνεται στην εικόνα να νοιώθει ότι άξιζε τον κόπο που τους εμπιστεύτηκε.

Φεύγοντας παρατηρούμε τις εικόνες του γλεντιού. Απίστευτης ομορφιάς και συναισθημάτων. Έτσι αξίζει να παντρευτεί κανείς. Για να έχει τέτοιες σπουδαίες και αληθινές εικόνες να θυμάται το γάμο του.

Ταξίδια μέσα από εμπειρίες και όνειρα, μέσα από στιγμές μαγικές που σημαδεύουν την ψυχή και το μυαλό. Στιγμές που κανείς δεν θέλει να ξεχάσει, αντίθετα θέλουμε να τις κρατήσουμε «σημαδεμένες» για πάντα μέσα μας, να σαλπάρουμε για νέα λιμάνια, αλλά να μην ξεχάσουμε την αφετηρία μας, είτε αυτή είναι η αρχή μια κοινής συμβίωσης, είτε μια βάπτιση…. Κι σε αυτό το σημείο αρχίζει το ξεφύλλισμα ενός παραμυθιού, γεμάτο με εικόνες και χρώματα, ένα παραμύθι «γραμμένο» και «εικονογραφημένο» από τον Γιάννη και τον Άκη! Αυτοί είμαστε λοιπόν εμείς, οι φωτογράφοι του Panic eye photography, εξοπλιζόμαστε με έμπνευση και μεράκι και «γράφουμε» το δικό σας παραμύθι, με φόντο την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή! Εμπιστευθείτε μας για τη φωτογράφιση του γάμου σας και τη φωτογράφιση βάπτισης του μικρού σας ήρωα κι ελάτε να μοιραστούμε την χαρά σας!